Færder Får

GAMMELNORSK SPÆLSAU

Færder Får er sauer av rasen Gammelnorsk spælsau. Vi holder til ytterst i skjærgården, på Hvasser i Vestfold. Våre dyr driver- skjøtsel av kystkulturlandskapet. I tillegg produserer vi kjøtt, garn og skinnfeller.  

Våre gammelnorske spælsauer lever nærmest som ville dyr om de får lov å følge sine instinkter. Men på vinteren når ingenting gror, må de få mat på et inngjerdet område. Sommerstid farter de på store beiter hvor de holder på med sitt og etter vår mening har et særdeles godt liv.

Lam som fødes i april/mai og går på grønt beite hele sitt liv, er nærmest uberørt av menneskehender.  Det er det hele. Dermed får kjøttet særdeles god kvalitet, ekstra mørhet og smak. Debio som årlig kontrollerer at sauedriften er økologisk, godkjenner at de får vaksine mot innvollsmark og flått.

Dyr leveres i oktober som nisjeslakt gjennom Nortura Tønsberg som også er godkjent, økologisk slakteri. Nisjeslakt betyr at vi kan følge slaktet fra beite til kunde.
Dyrene kommer i retur, - ferdig oppdelt og pakket etter denne mal: Hele boger, lår og sider, koteletter samt ”grytekjøtt”. (Dyrene kan også skjæres med hele pinnekjøttsider, da kommer det med hele boger og lår i tillegg).

Gjennomsnittsvekt på våre lam er ca 13,5 kg. Men de kommer i alt fra 7-8 kg og helt opp til 19-20 kg. Vi selger hele, oppdelte lam, årslam og søyer.

Vi leverer kjøtt strekningen Hvasser - Oslo. Send bestilling til salg@ferderfaar.no eller tlf: 91827137 / 48134353! Mange av våre kunder er faste abonnenter.

Under sidene vi har kalt HELE DYRET finner du mer informasjon om oppbevaring av kjøttet, samt oppskrifter og tips.